Luxe Alle Artikelen

Luxer koken voor je kids

Exclusief
Koken voor kinderen is een avontuur op zich. Speel je op safe dan val je al gauw terug op de spaghetti-met-saus, een pizza, kip, kroket en allerlei snel te bereiden en gemakkelijk-weg-te-eten gerechten. Maar het is eigenlijk net zo leuk om de kleineren eens mee te laten eten van de wat luxere gerechten. Ingrediënten waar je niet zo snel naar grijpt als het om kinderschotels gaat kun je best in een ander jasje steken. De wijze waarop een gerecht geserveerd wordt doet een hoop. Dus kies gerust eens voor die exquise vis, dat luxere stuk vlees of dat speciale dessert en maak er voor het kinderoog iets leuks van. Je zult zien: binnen de kortste tijd gebruik je ook voor de kinderschotels al je geliefde luxe ingrediënten!

‘Dat je Wie is de Chef kijkt, maakt je nog geen chef-kok’

Exclusief
Sergio Herman en Jonnie Boer kunnen eens goed op vakantie: een nieuwe generatie koks staat klaar om het stokje over te nemen. Ook chef-kok Niven Kunz (28) baant zich een weg naar de top. Dat hij inmiddels een Michelinster op zak heeft, betekent niet dat hij achterover kan leunen. ‘Ik mag geen moment inkakken.’

Nooit meer buiten de boot

Exclusief
‘Gelegen aan het water.‘ ‘Terras per boot bereikbaar.’ ‘Aanlegsteiger aanwezig.’ Restaurants en café’s schromen niet om deze faciliteiten flink te benadrukken. Leuk, maar daarmee zijn ze er nog niet. Tegenwoordig scoort de horecaondernemer vooral punten met ‘bediening in de boot.’ Want waarom zou je nog op een overvol terras gaan zitten, als je je wijntje ook in je eigen sloep kunt krijgen?

Mode als kunst: nieuwe trend of sinds jaar en dag verbonden?

Exclusief
Met de tentoonstelling ‘The Art of Fashion’ in het Museum Boijmans Van Beuningen afgelopen najaar is de discussie over mode en kunst weer geopend. Of liever gezegd, de discussie over de relatie tussen mode en kunst. De disciplines lijken enerzijds overeen te komen, anderzijds zijn de twee totaal verschillend. Hier wordt de nadruk gelegd op de geschiedenis van de relatie tussen kunst en mode. Is deze combinatie een nieuwe trend, of misschien toch niet?

De profile-party: Van designfood tot vegan cupcakeparty

Exclusief
Het mag dan wel kredietcrisis zijn, dat is natuurlijk geen reden om feestjes achterwege te laten. Het is juist bij uitstek het moment! Je moet het alleen in andere hoeken zoeken, want de geijkte borrels en high tea’s zijn echt niet meer van deze (crisis)tijd. Anno 2012 heeft iedereen zijn eigen profile-party, dankzij de crisiscreativiteit van ondernemers met lef en visie. De nieuwe feestjes zijn niet meer de clichés waar we allemaal genoeg van hebben, maar worden je nieuwe accessoire, je nieuwe manier om te laten zien wie je bent. En een stuk leuker!